Schilderwerk lijkt in eerste instantie niet erg ingewikkeld,

toch zijn er een aantal belangrijke aspecten waar rekening meer gehouden moet worden voor het beste resultaat.


Het is niet voor niets dat er een vierjarige opleiding aan vooraf kan gaan.

Om  goed van start te kunnen gaan is een technisch advies mogelijk. Hierin worden de do’s en don’ts behandeld rondom het schilderen.


In het technisch advies komen zaken naar voren als welke behandeling de ondergrond nodig heeft, het behang klaar maken van muren, maar ook hoe een deur mooi strak geschilderd kan worden. Ook komt de keuze voor het juiste materiaal aan de orde. Doel is een deugdelijk en esthetisch effect.


Bij het buitenwerk ligt het accent op het vinden van zwakke plekken in de constructie waardoor houtrot kan ontstaan of al ontstaan is.  Eventueel onderhoud wat voorafgaand aan het schilderwerk uitgevoerd moet worden wordt in kaart gebracht. De hechting van oude verflagen wordt gecontroleerd en het juiste verfsysteem bepaald , om een zo mooi en duurzaam mogelijk resultaat te behalen.


De kosten voor het technisch advies bedragen 150 euro ex btw.


Mocht u na afloop van het technisch advies toch besluiten / het toch niet zien zitten om  de klus (niet) zelf te klaren, dan is het altijd mogelijk dat ik de kwast van u over neem. De kosten voor het advies vervallen en er wordt een offerte gemaakt.


Huispagina                Kleuradvies                Technisch advies                Schilderen                Contact